waarom geen biologische thee meer?

Waarom geen biologische thee meer?

Helaas geen biologische thee meer.

Vanaf 25 januari mogen wij geen biologische thee meer verkopen omdat we niet langer lid zijn van SKAL.

Door de hoge kosten die eraan verbonden zijn is het voor ons niet langer interessant om hieraan deel te nemen. Daarom hebben wij ons lidmaatschap opgezegd.

Maar jullie stonden erom bekent dat al jullie thee biologisch was zul je nu denken, ja dat klopt, maar helaas mogen wij onze thee dus niet meer biologisch noemen.

Gelukkig blijft onze thee 100% natuurlijk ;). Maar de thee is nog steeds zonder toegevoegde smaakstoffen/aroma’s en zonder toegevoegde suikers.

Kost biologisch dan geld?

Jazeker en niet zoon beetje ook, voor ons bleek het helaas te duur. Waarom kost het hebben van een biologisch label geld zul je jezelf afvragen. Nou omdat biologisch een beschermde naam is en hierop gecontroleerd moet worden.

Zo kregen wij minimaal 1 keer per jaar een controle, dit is een zeer uitgebreide controle op zowel de inkoop (o.a. is de inkoop biologische gecertificeerd) als verkoop.

En het is ook goed dat dit gebeurt. Voor ons bleken de kosten echter te hoog, mede doordat wij een klein bedrijf zijn en dit op een kleine omzet aanzienlijk in de papieren liep.

Wat gaat er veranderen?

Nou dat kan ik vrij simpel zeggen. Er verandert alleen dat er nergens meer biologisch op staat. Verder verandert er helemaal niks we kopen nog steeds de thee in zoals we dat deden toen we nog wel een certificaat hadden.

Zo zullen wij enkel thee kopen die van biologische teelt komt en dus een certificaat heeft (echter zullen wij dat niet meer vermelden) en onze thee blijft nog steeds vrij van toegevoegde suikers en toegevoegde arom’s/smaakstoffen.

Oké er verandert toch 1 ding:

Om helemaal eerlijk te zijn gaat er toch iets veranderen. Zo zullen we de prijzen gaan veranderen, voor de verandering gaan de prijzen niet omhoog maar omlaag. Dat is toch leuk om te horen ūüôā

2 Comments