waterfilters random
/ / Moet ik mijn water filteren?

Moet ik mijn water filteren?

Nee dat hoeft niet, het water dat uit de kraan komt (tenminste in de meeste delen van Nederland) is van dusdanige kwaliteit dat het niet nodig is om dit te gaan filteren.

Meer bacteriën in water uit de kraan of waterfilter?

Laatste zagen we (8 april 2021) een aflevering van de Keuringsdienst van waarde over waterfilters en de conclusie die daar aan het licht kwam was niet mals.

Het Nederlandse water wordt namelijk al zeer schoon aangeleverd en filteren heeft dus geen enkele zin. Ga je wel filteren dan zal dit geen/tot nauwelijks effect hebben op de kwaliteit, maar omdat je de filter meerdere dagen gebruikt voordat deze vervangen wordt, is het water naarmate de filter langer in gebruik is zelfs slechter dan kraanwater. Je kunt zelfs de bacterie groei zien na gebruik van de filter.

Kraanwater

Kraanwater getest op bacterie groei

de witte puntjes zijn bacteriën

Kraanwater gefilterd

Kraanwater gefilterd en daarna getest op bacterie groei

de witte puntjes zijn bacteriën

Zoals je wel kan zien zijn er bij het gefilterde kraanwater veel meer bacteriën aanwezig. De waterfilter had nog niet zijn maximale capaciteit gehaald en kon dus nog langer gebruikt worden.

Ga je het water echter koken dan kan het toch verstandig zijn om het water te filteren zodat kalk minder kans krijgt om je waterkoker te beschadigen cq dat door de kalk er meer energie nodig is om het water te verwarmen.

Lekkerdere thee probeer dit eens ipv water filteren.

Wil je echter het beste uit de thee halen dan kunnen we aanraden om eens SPA blauw te gebruiken om je thee mee te maken. Neem geen ander merk water want alleen SPA blauw zorgt ervoor dat de smaak van de thee het beste tot zijn recht komt. Enig nadeel is natuurlijk weer wel dat deze meestal in plastic flessen geleverd wordt.

Moet je kraanwater filteren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *