Theeblik

Als je een geopende fles wijn gedurende een aantal weken open laat staan (zonder kurk erop) verwacht je niet dat deze nog drinkbaar is.  Waarom verwacht je dan wel dat een onjuist opgeslagen thee nog vers is na dezelfde hoeveelheid tijd? Deze vergelijking die Brian Keatings maakt in het boek ‘How to Make Tea: the Science behind the leaf’  is wat ons betreft helemaal waar.  Thee blijft afhankelijk van de soort best een behoorlijke tijd goed, maar zal zijn smaak over tijd verliezen. Dus hoe kan je het beste thee bewaren?

Om de kwaliteit van losse thee echter zo lang mogelijk goed te houden, is het belangrijk om de thee te verpakken in een luchtdichte container en om de thee te beschermen tegen een te warme temperatuur (of temperatuurschommelingen in zijn algemeenheid).   Plaats je verse losse thee dus het beste in een koele, donkere plaats zoals in de provisiekast.  Op de espressomachine of een plankje boven het fornuis is dus niet zo’ n goed idee. In de vensterbank voor het raam is evenmin een goed idee omdat het in het zonnetje zo achter glas best al snel lekker warm kan worden waardoor de kwaliteit van de thee zal verslechteren.   Wist je dat thee ook heel gemakkelijk luchtjes van andere theeën of kookluchtjes absorbeert als deze niet in een goede afgesloten verpakking wordt bewaard?

Wat ons betreft sla je de losse thee dus best op in een lucht,- en lichtdichte container zoals in onze goed dicht gezipte verpakking of je kunt natuurlijk ook voor een theeblik kiezen.  Staat leuk, en is erg handig in het gebruik!

Vergelijkbare berichten

Add your first comment to this post